ІІ семестр

С П І В Б Е С І Д А

Українська література 11 клас

Співбесіда з української літератури в 11 класі передбачає перевірку освітнього рівня знань екстерна за програмою самостійної роботи, в якій зазначені теми та обсяг  навчального матеріалу.

http://uis.org.ua/wp-content/uploads/2018/09/11-%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D0%BB%D1%96%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0.pdf

Під час співбесіди екстерн має відповісти на питання, які стосуються програмового матеріалу. Максимально продемонструвати знання з відповідної теми (інформацію з теорії літератури, про життя і творчість письменників, тексти програмних художніх творів), набуті компетенції (вміти аналізувати й висловлювати власну думку, декламувати напам’ять).

Орієнтовні запитання до усної співбесіди з літератури

1.Пояснити значення літературознавчих термінів:

Поети – шістдесятники, кіноповість,публіцистичність, соцреалізм, модернізм, постмодернізм, балада, роман у віршах, метафора, новела, роман та його види, художня деталь, бароко, притче вість, символічність, роман – балада.

  1. Аналіз творів за схемою

Приклад

  Автор Назва твору Рід  \ Жанр Головні герої Тема Ідея \ мотив( у поезії)
1 Олександр Довженко «Україна в огні» Епос – кіноповість Лаврін Запорожець; його дружина Тетяна;  п’ятеро синів : прикордонник  Роман, артилерист Іван, чорноморець Савка, колгоспники Григорій і Трохим; донька Олеся, Христя подруга Олесі; Василь Кравчина – танкіст, коханий Олесі Зображення трагічної долі  українського народу , що опинився  між вогнями  двох систем – фашистської та радянської Утвердження незламності, сили й непохитності духу народу, здатність  до визвольної боротьби  і впевненість у перемозі над ворогом.

 

  1. Знання коротких біографічних відомостей про письменника \ поета( до якого історико – мистецького періоду належить його творчість)
  2. Характеристика героїв твору
  3. Поезія напам’ять( зазначена в програмі самостійної роботи з літератури)
Administrator